کد خبر 1272696
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۹
قدیمی

در این گزارش با اولین بناهایی که در تهران طراحی و ساخته شده‌اند، آشنا می‌شوید.

به گزارش مشرق، ۷ اردیبهشت ۱۲۴۱ در مدرسه صنیع‌الدوله یا همان نقاشخانه دولتی نخستین نمایشگاه هنری در ایران و تهران برپا شد. نمایشگاهی که از آثار هنرجویان هنر نقاشی مدرسه صنیع‌الدوله بود و الگویی شد، برای سال‌های بعد که گالری آپادانا به عنوان نخستین گالری هنری ایران افتتاح شد.

بیمارستان سینا، اولین بیمارستان مدرن در تهران

اولین‌ بناهایی که در تهران ساخته شده‌اند+ عکس

بیمارستان «سینا» نخستین بیمارستان در ایران است که در زمان ناصرالدین‌شاه قاجار و امیرکبیر بنا نهاده شده است.  ناصرالدین شاه پس از بازگشت از فرنگ، تصمیم گرفت تا بیمارستانی در تهران دایر کند. او ناظم الاطباء، پزشک مخصوص خود را مامور تاسیس اولین بیمارستان تهران کرد.

اولین‌ بناهایی که در تهران ساخته شده‌اند+ عکس

ناظم الاطباء در سال ۱۲۵۱ خورشیدی، اولین بیمارستان مدرن تهران و ایران را در میدان حسن آباد و در محله‌ای به نام هشت گنبد، تاسیس نمود. این بیمارستان تا سال‌ها به نام "مریضخانه دولتی" نامیده می‌شد. "مریضخانه دولتی" پس از چندی و در سال ۱۳۱۹ به پاس زحمات پدر طب ایران به بیمارستان سینا تغییر نام داد.

کافه پارس، اولین کافه و رستوران مدرن در تهران

اولین‌ بناهایی که در تهران ساخته شده‌اند+ عکس

کافه پارس ساختمان باشکوهی بود که  در سال  ۱۳۰۹  در محل  سفارتخانه سابق اتریش (در عهد ناصری) در  ضلع شمال شرقی تقاطع لاله زار و جمهوری ساخته شد.

اولین‌ بناهایی که در تهران ساخته شده‌اند+ عکس

در سال  ۱۳۱۲  یکی از  اولین فیلم‌های صامت ایرانی، حاج آقا اکتور سینما به کارگردانی اوانس اگانیانس در کافه پارس فیلمبرداری شد.   این کار باعث محبوبیت و شهرت بیش از پیش این بنا نزد مردم آن دوران شد.

نخستین کلانتری در تهران

اولین‌ بناهایی که در تهران ساخته شده‌اند+ عکس

خستین ساختمان کلانتری تهران در محله‌ بازار قرار دارد و جزو هسته‌ اولیه‌ تهران است. ساختمان کلانتری (بازار آهنگران) مربوط به دوره قاجار است. این ساختمان در سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود، اما بعد از ۱۰ سال از این فهرست خارج شد.

پایه‌های ستون سنگی، حوض سنگی، سرستون‌های با طرح معماری کلاسیک، کاشی کاری‌ها، ارسی و پنجره‌های چوبی، گچ بری‌های دیوارها از جمله ویژگی‌های این بناست که بسیاری از آن به مرور زمان تخریب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۵
    5 11
    قاجاریه باعث شد ایران و مخصوصا تهران مثل غرب بروز و مدرن شود بعد یه عده نادان بدون اصلا تحقیق تاریخی میگن قاجاریه ترکمانچای فلان کرد گلستان فلان کرد نمی دونن روسیه وحشی با لشگر خیلی قویتر از ایران تا قلب تهران داشت پیش میرفت و مجبور بودن توافق کنن
    • عبدالله IR ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      3 0
      قاجار خائن اگر در قفقاز از سرها برج نمی‌ساخت مجبور به شکست ذلّت‌بار هم نمیشد
    • معین IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      2 0
      آقای وکیل مدافع قاجاریه همه نادان شما که پروفسور هستید بفرمائید گیرم ترکمانچای و گلستان خیانت نبود ، هرات چی ؟ بلوچستان چی ؟ متصرفات ایران در جنوب خلیج فارس چی ؟ عشق آباد چی ؟ لابد اونها را هم جزو خدمات (!) قاجاریه ملعون شماره میکنید .
  • IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۵
    3 4
    قبل اینا مردم تو غار زندگی میکردن؟
    • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
      1 1
      قبل از اون تهران روستایی بوده که مردمش عمدتا راهزن بودن و در دخمه های زیرزمینی که بیشتر به لانه یا مخفیگاه شبیه بوده زندگی می کردن
  • IR ۰۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۶
    2 0
    تهران چی بود ، الان چی شد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس